15. marras, 2019

Synnin olemus

  Synti on perustavaa laatua oleva elämän asenne; se ei ole vain pahan tekemistä vaan ennen kaikkea se on pahana olemista; päättäväistä ja määrätietoista riippumattomuutta Jumalasta, omista oikeuksista kiinni pitämistä. Tapahtukoon ja toteutukoon "minun tahtoni".

   Jeesus opetti, että synnin teot lähtevät sydämestämme (Matt. 15:19). Profeetta Jeremian kysyi: "Petollinen on sydän ylitse kaiken ja pahanilkinen; kuka taitaa sen tuntea?" Kysymykseen  Jumala vastaa heti seuraavassa jakeessa. "Minä Herra..." (Jer. 17:9-10a). Hän tuntee sydämemme pimeät kätköt, kaikki nekin joita emme itse tiedosta emmekä tunne. 

   Synti on sydämen määrätietoista taistelua Jumalaa vastaan. Omissa oloissaan jokainen ihminen toimii tällä tavalla. Raamattu kertoo kuinka Jumala toimi luomaansa ihmissukua kohtaan sen taistellessa Häntä vastaan. "Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme... Sillä jos me silloin, kun vielä olimme Jumalan vihollisia, tulimme sovitetuiksi hänen kanssaan hänen Poikansa kuoleman kautta, paljoa ennemmin me pelastumme hänen elämänsä kautta nyt, kun olemme sovitetut" (Room. 5:8,10).

   Meille on avattu lähde kaikkea syntiä ja saastaisuutta vastaan (Sak. 13:1). Miksi sitten kovin harvat juovat tuosta vanhurskauden lähteestä. Siitä kirjoitan seuraavaksi. Nyt toivon jokaiselle lukijalle rauhallista ja turvallista viikonloppua. Ja teille, jotka turvaudutte Jeesukseen Vapahtajananne, tahdon vakuuttaa vielä virren sanoin:

Siis te Jeesuksen ystävät armoitetut,
kaikki uskossa vaeltakaatte.
Luja toivonne olkoon, te ahdistetut,
vaikka kiusoja, vaivoja saatte.
Teillä auttaja on,
apu ahdinkohon
tätä tietänne kulkiessanne.
Hän on armollinen,
hän on uskollinen.
Pysykää yhä Jeesuksessanne.

ETUSIVU