25. tammi, 2020

Unohtumattomia lausahduksia yms.

Kerään tämän aloituksen alle kirjoista lukemiani ja kohtaamiltani ihmisiltä kuulemiani ytimekkäitä sananparsia. Tuoreimmat ylimpänä, kukin päiväyksen kera:

02.02.2020

Jos katsot itseesi, juutut

kun katsot naapuriisi, suutut

mutta katsoessasi Kristukseen, muutut

  ETUSIVU

29.01.2020

   Kun Nee Duo-sheng (Watchman Nee) sai vastustajilta purevaa arvostelua, kysyivät hänen ystävänsä, miksi hän ei koskaan puolustautunut ja selittänyt asioiden oikeaa laitaa. Hyväntuulinen nuori opettaja vastasi: "Veljet, jos ihmiset luottavat meihin, meillä ei ole tarvetta selitellä; jos ihmiset eivät luota meihin, meidän ei kannata selitellä."   [Teksti vapaasti käännettynä kirjasta Heroes of the Faith] 

 ETUSIVU

27.01.2020

  Kirkkoisä oli pohtinut pitkän ajan Jumalan olemusta, suuruutta ja kolminaisuutta, mutta ei päässyt puusta pitkälle. Sitten eräänä yönä hän näki unta, jossa oli meren rannalla ja seurasi pikkupoikaa, joka kantoi merestä pienellä sangollaan vettä rannalle kaivamaansa kuoppaan. Kirkkoisä kysyi pojalta: "Mitä sinä teet?" Poika vastasi innoissaan: "Minä kannan tuon valtameren tähän kaivamaani kuoppaan!" Kirkkoisä katseli huvittuneena pikkupoikaa ja sanoi: "Voi poika pieni, ethän sinä saa tuota valtamerta mahtumaan kaivamaasi pieneen kuoppaan." Siihen pieni poika kirkkain silmin vastasi: "Miksikäs en? Yritäthän sinäkin saada Kaikkivaltiasta mahtumaan päähäsi!"

ETUSIVU

...tähän kertyy lisää, kun jatkan avoimin silmin ja kuulevin korvin...