29. helmi, 2020

Miten erotamme aidon kristinuskon epäaidosta ?

Löysin tällaisen tekstin vanhasta Juurijulkaisun numerosta

   Kristinusko on Kristuksen sisäistä tuntemista, toisin sanoen se on Kristuksen elämää ihmisessä. Se on henkilökohtaista uskoa ja luottamusta Jumalaan perustuen Jeesuksen ristinkuolemallaan hankkimaan sovitukseen ja Hänen ylösnousemukseensa.

   Kristinuskoon sisältyy selkeä ja tunnistettavissa oleva oppi (2. Joh. 9-11). Tämän opin tunteminen ja siinä pysyminen on kristitylle kaikkein keskeisin kysymys. Ei siis ole lainkaan samantekevää, olemmeko siihen nähden oikeassa vai väärässä.
   Jos olet uudestisyntynyt Jumalan lapsi, niin Kristuksen Henki, joka sinussa asuu, reagoi epäaitoon kristillisyyteen siten, että alat tuntea outoa ahdistusta ja levottomuutta sisimmässäsi. Tämä voi ilmetä hengellisessä tilaisuudessa, kirjaa lukiessa, puhetta tai musiikkia kuunnellessa jne. Saatat kuvitella, että tämä epämääräinen ahdistuksen tunne on vain oman sisimpäsi tuotetta ja siksi epäluotettavaa. Jos tuosta varoituksesta huolimatta lähdet mukaan outoon virtaukseen, niin pikkuhiljaa tuo hento ’ääni’ sisimmässäsi vaikenee. Monet ovat tällaista kokeneet.
   Raamatun mukaan todelliset ja tapahtuneet ihmeetkään eivät riitä todistamaan sitä, että tällöin on kysymys aidosta Jumalan työstä (kts. Matt. 7:22 ja 24:11).

(tämä oli alustusta jostain luennosta. laitan siihen linkin kun löydän)

ETUSIVU