Omia ja lainattuja mietteitä

18. tammi, 2020

Eräs Raamattua vuosikymmeniä tutkinut veli sanoi kokouksessa, että hän ei ole löytänyt Raamatusta yhtään kohtaa, jossa Jeesus olisi asettunut syytetyn ihmisen sijasta syyttäjien puolelle. Oletko Sinä löytänyt Sanasta sellaista kohtaa? 

ETUSIVU

12. tammi, 2020

Kuuntelin Paavo Suihkosen opetusta aiheesta Jumalan rauha (löytyy varmasti Suomen evankeliumikoulun sivuilta) ja jälleen kerran sydämeni oikein lauloi kiitosta Jumalalle, kun veli lainasi Jesajasta kohdan 53:6 "Me vaelsimme kaikki eksyksissä niinkuin lampaat, kukin meistä poikkesi omalle tielleen. Mutta Herra heitti hänen päällensä kaikkien meidän syntivelkamme".

Sitten luki tällaisen runon:

Jeesus kalliin, kalliin hinnan maksoi

   meidät ostaen.

Kulta kaikki on sen rinnan tuhka

   tyhjän arvoinen.

Jeesus täysin velan maksoi

   ihmiskunnan syntisen.

Vain Hän kaiken maksaa jaksoi

   velka hukkui verehen.

(Hanna Rauta, 1877-1956)

PALUU ETUSIVULLE

 

3. joulu, 2019

Poimin eräältä keskustelupalstalta tällaisen mietelmän:

"Äkkiä kyllä jätkä saadaan pois kaduilta - mutta kauemmin kestää saada katu pois jätkästä".

Tuon lausui vuosia kaduilla, vankiloissa ja huumeparantoloissa viettänyt alkoholisti. Mieleeni nousi minulle tutun hengellisen laulun säkeitä joita olen joutunut omassa elämässäni todeksi elämään

1. Olen vankina täällä ja ymmärrän sen,
mitä kuoleman korpea kuljen.
Olen kahleiden kantaja, hoipertelen,
tosi onnelta sieluni suljen,
kun aarteita maan
pyrin kuormaksi matkalla kartuttamaan.

2. Hyvin tunnen jo turhiksi antimet maan,
jopa parhaatkin arvottomiksi.
Ja kun turhia etsin, niin tuskia saan.
Nekö kelpaavat lohduttajiksi?
Ja viihdynkö näin,
kun on mahdoton kulkea taivasta päin?

3. Miten syntiä suosiva, vilpillinen,
perin uskoton matkassa pysyn?
Olen kristitty joukossa kristittyjen,
yhä maailman kiitosta kysyn.
Taas kauhistelen
tätä kurjuutta luontoni valheellisen.

24. marras, 2019

   Eräältä uskoon tulleelta intiaanilta kysyttiin, miten hänen uskonelämänsä edistyi. Intiaani vastasi: ”Minusta tuntuu kuin rinnassani olisi kaksi koiraa. Toinen on hyvin kiltti, valkoinen koira ja toinen kovin paha ja häijy, musta koira. Nämä koirat tappelevat alituisesti keskenään.”

   Kumpi niistä sitten voittaa? kysyttiin. Vähän murheellisena intiaani vastasi: ”Sehän niistä aina voittaa, jonka puolelle minä asetun.

William Uotisen kirjasta Sinäkin olet perillinen, 1974

15. marras, 2019

  Synti on perustavaa laatua oleva elämän asenne; se ei ole vain pahan tekemistä vaan ennen kaikkea se on pahana olemista; päättäväistä ja määrätietoista riippumattomuutta Jumalasta, omista oikeuksista kiinni pitämistä. Tapahtukoon ja toteutukoon "minun tahtoni".

   Jeesus opetti, että synnin teot lähtevät sydämestämme (Matt. 15:19). Profeetta Jeremian kysyi: "Petollinen on sydän ylitse kaiken ja pahanilkinen; kuka taitaa sen tuntea?" Kysymykseen  Jumala vastaa heti seuraavassa jakeessa. "Minä Herra..." (Jer. 17:9-10a). Hän tuntee sydämemme pimeät kätköt, kaikki nekin joita emme itse tiedosta emmekä tunne. 

   Synti on sydämen määrätietoista taistelua Jumalaa vastaan. Omissa oloissaan jokainen ihminen toimii tällä tavalla. Raamattu kertoo kuinka Jumala toimi luomaansa ihmissukua kohtaan sen taistellessa Häntä vastaan. "Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme... Sillä jos me silloin, kun vielä olimme Jumalan vihollisia, tulimme sovitetuiksi hänen kanssaan hänen Poikansa kuoleman kautta, paljoa ennemmin me pelastumme hänen elämänsä kautta nyt, kun olemme sovitetut" (Room. 5:8,10).

   Meille on avattu lähde kaikkea syntiä ja saastaisuutta vastaan (Sak. 13:1). Miksi sitten kovin harvat juovat tuosta vanhurskauden lähteestä. Siitä kirjoitan seuraavaksi. Nyt toivon jokaiselle lukijalle rauhallista ja turvallista viikonloppua. Ja teille, jotka turvaudutte Jeesukseen Vapahtajananne, tahdon vakuuttaa vielä virren sanoin:

Siis te Jeesuksen ystävät armoitetut,
kaikki uskossa vaeltakaatte.
Luja toivonne olkoon, te ahdistetut,
vaikka kiusoja, vaivoja saatte.
Teillä auttaja on,
apu ahdinkohon
tätä tietänne kulkiessanne.
Hän on armollinen,
hän on uskollinen.
Pysykää yhä Jeesuksessanne.

ETUSIVU