6. marras, 2016

Aadamissa vai Kristuksessa

Kirjoittelen toisinaan Puimatanner-foorumilla nimimerkillä Oloneuvos. Alla linkki jos joku tahtoo poiketa sinne tutustumiskäynnille; ei vaadi kirjautumista. Lainaan sieltä tänne äsken kirjoittamani lyhyen tekstin.

Raamattu käsittelee ihmiskuntaa Aadamissa ja Kristuksessa. Syntymämme perusteella olemme Aadamissa. Tämän pitäisi olla biologiaa osaavalle ihmiselle 'järkiselvä' asia. Jos isoisäni olisi kuollut 5-vuotiaana olisi minun elämäni kuollut hänen mukanaan, koska se oli kätkettynä hänessä. Jos Aadam olisi kuollut lapsetonna, olisi kaikki, mitä hänestä periytyy, kuollut hänen mukanaan (siis koko ihmissuku). Sitten Jeesus Kristus tuli, Hän jossa luotiin kaikki, myös Aadam, joka on Hänen esikuva. Aadamin elämä oli kätkettynä Kristuksessa. Kun Jeesus kuoli ristillä kuoli Hänen mukanaan koko Aadamin suku. Tätä Jeesus tarkoitti sanoessaan: "Kun minut ylennetään maasta, niin minä vedän kaikki tyköni." Tätä myös Paavali tarkoitti kirjoittaessaan: "Yksi on kuollut kaikkien edestä, siis myös kaikki ovat kuolleet."

Olen syvästi tietoinen, että tuo mitä kirjoitin, ei aukene yhdellekään ihmiselle ellei Jumala avaa hänen ymmärrystään. Minä olin uskonut Jeesukseen itselleni iankaikkiseksi elämäksi 1971, mutta tämä yllä kirjoittamani asia Aadamissa /Kristuksessa alkoi avautumaan vasta 2010-luvulla. Olin kuitenkin vuosikymmeniä ollut jo autuas vaikka en ymmärtänyt näitä asioita kovinkaan syvästi (ja tarpeellista on edelleen kasvaa Jeesuksen armossa ja tuntemisessa; valmista ei tule tässä ajassa).

Sen verran tahdon tuosta Roomalaiskirjeen kohdasta (6:9-10) sanoa, että Paavalissa oli kyllä synti, mutta se virkosi (tuli esille) vasta lain kautta. "Minä elin ennen ilman lakia; mutta kun käskysana tuli, niin synti virkosi, ja minä kuolin."

Tästä asiasta en tahdo enempää kirjoittaa. Jumalan lunastusteko Kristuksessa on asia, jonka täytyy itse kullekin omakohtaisesti avautua jos on avautuakseen. Järjen tasolla voimme jotain siitä (muka) ymmärtää kirjoja lukemalla ja luentoja kuuntelemalla, mutta tiedän omasta kokemuksesta, etteivät ne voi avata sydämen tasolla tätä evankeliumin salaisuutta: "Mutta hänestä [Jumalasta] on teidän olemisenne Kristuksessa Jeesuksessa, joka on tullut meille viisaudeksi Jumalalta ja vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi ja lunastukseksi, että kävisi, niinkuin kirjoitettu on: "Joka kerskaa, sen kerskauksena olkoon Herra".

Puimatanner-foorumille > http://puimatanner.net/index.php#c1

ETUSIVU