22. marras, 2016

Jeesus vapauttaa, eivät omat ponnistelumme !

Törmäsin alla olevan linkin epäterveeseen julistukseen muutama päivä sitten eräällä kristillisellä keskustelufoorumilla, jossa lukijan mielestä videolla puhunut mies julisti ”väkevää evänkeliumia”. Mielestäni ei julista evankeliumia ollenkaan. Tällaisia ”toisen evankeliumin” julistajia on runsaasti liikkeellä ja heidän videoitaan ajassamme tarjotaan meille tuhansittain (ehkä miljoonittain). Menemme monenlaiseen hömppään mukaan ja eksymme jos emme tunne Raamattua. Näin opetti Jeesus meitä (Matt. 22:29).

 

https://www.youtube.com/watch?v=k3eFdUjph8A

 

Vastaukseni palstan kirjoittajalle:

 

Kommentoin nyt hiukan tuon julistajan ”evankeliumia”. Lihavoitu poimittu laittamasi linkin puheesta ja sen alla kommenttini ilman korostuksia

Jos me kuuntelemme totuutta ja teemme sen, me toteutamme sitä, silloin se vapauttaa meidät...

Tuo kuullostaa äkkiseltään oikealta ja terveeltä julistukselta, mutta ei sitä ole. On totta, että totuutta ei voida erottaa Jeesuksesta ja terveestä evankeliumin sanasta, mutta se ei kulje koskaan ”yksin edellä”. Raamatun ilmoituksessa totuus kulkee käsi kädessä armon kanssa ja siinäkin ”armo askeleen edellä” (se mainitaan näistä aina ensimmäisenä). Laki annettiin Mooseksen kautta, armo ja totuus tuli Jeesuksen Kristuksen kautta (Joh. 1:17). Kirjeetkin alkavat armon ja rauhan julistuksella. Armo teille ja rauha (1.Kor.1:3, 2.Kor.1:2, Gal. 1:3 jne). Totuutta ja rauhaa ei voida erottaa evankeliumin armosta, kuten ei syntien anteeksiantamustakaan. Ne kaikki ovat Jeesuksessa meille annettuja eikä Jeesusta voida jakaa osiin ja niistä ottaa vain jokin pala, kuten tässä tarjotaan totuutta. Totuus -irroitettuna Jumalan armosta ja rakkaudesta- musertaa ja tappaa eikä suinkaan vapauta. Evankeliumin etunenässä kulkee armon airut.

Seurakunnat eivät saarnaa Jeesuksen sanoja...

Nämä pitävät vain neljää evankelimia Jumalan sanana, ei esim. Paavalin kirjeitä, vaikka niitä sopivissa kohdin lainaavatkin. Myöhemmin puhuja kehottaakin lukemaan evankeliumeja, ei koko Raamattua.

He ovat syntisiä, jotka eivät ole tehneet parannusta...

Heidän oppinsa mukaan parannuksen tehneet eivät enää ole syntisiä. Raamattu opettaa kuitenkin, että jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksymme ja juuri silloin totuus ei ole meissä (1.Jos. 1:8, uskovaisille kirjoitettua opetusta).

Puhdista itsesi kaikesta epäpyhästä...

Puhdistustyö jätetään syntisen itsensä tehtäväksi, mutta se on tehtävä josta yksikään uskovainen ei selviydy. Ei Jumala sellaista vaadikaan, mutta nämä lain opettajat saavat Jumalan näyttämään orjavoudilta esittämällä Hänen sanastaan yksittäisiä, konteksistaan irroitettuja kohtia. Paavali kirjoitti näistä lainopettajista, että he eivät ymmärrä mitä puhuvat ja varmaksi väittävät (1.Tim.1:7) ja puuskahtipa jopa, että ”kunpa aivan silpoisivat itsensä, nuo teidän kiihoittajanne!” (Gal. 5:12).

Tuon miehen julistus ei ole armon evankeliumin julistusta. Jeesuksen ristin rinnalle hän nostaa omien tekojen välttämättömyyden voidaksemme pelastua. Tuolla tiellä saavutetaan korkeintaan omavanhurskauden antama valherauha. Tällä videolla ei Jeesuksen ristin evankeliumia edes mainittu.

Älkäämme antako ”toisen evankeliumin” saarnaajien eksyttää meitä pois Kristuksen evankeliumista. Totuus on Jeesuksen Kristuksen persoonassa. ”Minä olen totuus!” Tie kaikkien jumalallisten asioiden oppimiseen ja omistamiseen kulkee Jumalan armon poluilla, joka ”on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille, ja [tämä armo] kasvattaa meitä, että me, hyljäten jumalattomuuden ja maailmalliset himot, eläisimme siveästi ja vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa” (Tiit. 2:11-12). Kaiken perusta on siis Jumalan armotyö Kristuksessa, jossa saamme levätä ja josta levosta käsin kasvaa Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa (2.Piet. 3:18).

ETUSIVU