25. marras, 2016

Viimeiset sanat

Luin eilen Iltasanoman kirjoituksen, jossa kerrottiin 10 vuotta sitten kuolleen taiteilijan Juice Leskisen viimeisistä hetkistä. Kirjailija Antti Heikkinen julkaisi Juicesta kertovan kirjan Risainen elämä jossa kerrottiin taiteilijan viimeisiksi sanoiksi jääneen "Anna viiniä". Lehdessä ei kerrota saiko Juice pyytämäänsä? Jollakin tavoin tämän artikkelin lukeminen järkytti mieltäni.

http://www.iltasanomat.fi/viihde/art-2000004878965.html

 

Mieleeni nousi lehden artikkelia mietiskellessäni erään toisen viimeiset sanat. Hänelle tarjottiin hetkeä ennen kuolemaansa viiniä, häpeällisellä ristillä muodottomana riippuessaan, kun hänen hahmonsa ei ollut enää ihmise hahmo, sillä niin runneltu hän oli. Jes. 52:14. Jokaisella on viimeiset sanansa. Viinillä suunsa kostutettuaan Jeesus sai sanotuksi viimeisen sanansa, yhden sanan: "Tetelestai!" suomeksi "Se on täytetty!" Se on maailmankaikkeuden merkittävin sana, joka sanottiin siltä ristiltä, jonka ympäri aika ja iankaikkisuus kiertyy. Tuo sana on taivaan portin avain sille, joka siihen kätkeytyvän sanoman sydämessään uskoon ja omistaa.

Johannes Kastaja näki Jeesuksen ja sanoi: "Katso, Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin!" Sen Jeesus otti päälleen ja vei sen pois. Siinä se on ja sitä tarkoittaa "tetelestai, se on täytetty".

Toivon sydämessäni, että evankeliumin sana voisi avautua vielä monelle ihmiselle tässä maassa. Luin tänään Lutherin Galattalaiskirjeen selitystä pienen pätkän ja laitan tähän pari virkettä sieltä, vaikka en itse ole luterilainen enkä mikään muunkaan lainen. Luther kirjoitti: "Näihin kahteen sanaan - armo ja rauha - siis koko kristinusko sisältyy: armoon syntien anteeksiantamus, rauhaan iloinen ja levollinen omatunto. Rauhan omistuksessa ei milloinkaan voida olla, ellei synti ole anteeksiannettu."

ETUSIVU