9. touko, 2017

Onko Jeesus meidän Herramme elämän arjessa?

MITÄ ON HERRAUS

Lainaus Raportti-lehdestä (2/2017).

 

”Vaikka jo kerran olette saaneet tietää kaiken, tahdon kuitenkin muistuttaa teitä siitä, sillä teidän keskuuteenne on pujahtanut eräitä ihmisiä, joiden jo aikoja sitten on kirjoitettu tulevan, nämä uneksijat saastuttavat lihan; he halveksivat herrautta…” (Juuda: 1:5)

 

Mikä oli tuo tärkeä asia, josta Juuda, Jaakobin veli, vielä kerran halusi muistuttaa seurakuntaa? Se oli herraus. Jeesuksen herraus on yksi keskeisimpiä asioita evankeliumissa. Entä mihin tilanteeseen Juuda näki tarpeelliseksi muistuttaa seurakuntaa jälleen kerran? Juuda kirjoittaa: ”…jumalattomia, jotka kääntävät meidän Jumalamme armon irstaudeksi.” Näin on meidänkin ajassamme.

Pari ihmistä jätti puolisonsa ja perheensä ja lähti yhdessä julistamaan evankeliumia. He rukoilevat tänään sairaiden puolesta, profetoivat, ajavat ulos riivaajia ja saarnaavat parannusta. Itse he jättivät kaksi perhettä suuren tragedian keskelle ja palvelevat nyt iloiten Herraa. Molemmat ovat uskossa, mutta Jumalan sanalla ei näytä olevan mitään merkitystä. Nyt ihmiset kyselevät, voiko näin toimia? Kun vastaan, että ei voi, todetaan että Suonto on lain alla. Ikävä kyllä tunnen vastaavia tapauksia Suomessa useita. Siksi on tärkeä ymmärtää, mitä herraus tarkoittaa. Vanhassa laulussa sanotaan: “Jeesus on Herramme, nousi kuolleista ja nyt Hän hallitsee…” Kyllä Hän hallitsee, mutta vain omaa valtakuntaansa, jossa Hän on Herra. Maailma on täynnä väkivaltaa ja pahuutta siksi, että se ei tottele Jumalaa eikä seuraa vilpittömästi Jeesusta. Emme me automaattisesti ole Hänen siunaavien käsiensä alla. Vain silloin, kun olemme Hänen herrautensa alla.

Herra vai opettaja? Kerran Jeesus sanoi: “Te puhuttelette minua opettajaksi ja Herraksi, ja oikein te sanotte, sillä se minä olen. Jos siis minä, teidän Herranne ja opettajanne…” (Joh. 13:13) Opetuslapset kutsuivat Jeesusta opettajaksi ja Herraksi. Jeesus käänsi sanajärjestyksen toisin päin. Ensin Herra ja sitten opettaja. Kumpi Jeesus on sinulle arkielämässäsi, Herra vai opettaja?

. . .

Kun aikanaan perustimme One Way Mission -lähetysjärjestöä, eräs arvostettu kristitty nainen kysyi minulta: “Tarvitaanko Suomessa enää uutta lähetysjärjestöä?” “Ei varmasti, jos sinulta kysytään, mutta jos kysytään Herralta, niin tarvitaan.” Herraus on se, joka ratkaisee.

Olisi ollut mieletöntä perustaa OWM, jos Herra ei olisi kehottanut. Olisin ollut kaikkein surkein ja onnettomin toiminnanjohtaja koko maailmassa ilman Herraa. Herraus ratkaisee mikä on arvokasta ja mikä ei. Herraus ei ole jokin kiusa, jolla meitä yritetään ajaa lain alle, vaan ovi uuteen maailmaan, jossa Jumala vaikuttaa.

Kun aikanaan perustimme Perjantaikodin Espooseen, meille kerrottiin, että kaupungin omistama tontti on kaavoitettu ulkoilmateatteriksi ja vuokrasopimus on väliaikainen. Sanoimme silloin, että me olemme siellä juuri niin kauan kuin Herra haluaa. Se on ollut käytössämme nyt 32 vuotta. Hehtaarin kokoinen rantatontti on miljoonien arvoinen ja me maksamme siitä vuokraa 97 euroa/kk.

Kun Herra avaa, kukaan ei sulje. Jumalan tahdon tekeminen ei ole helppoa. Usein se on meille ihmisinä mahdotonta, mutta Jeesus on Herra, jolle kaikki on mahdollista. Kun Hän hallitsee, “kaikki me voimme Hänessä, joka meitä vahvistaa.”

. . .

Pari vuotta sitten 41-vuotias nainen nimeltä Gangamma teki kuolemaa intialaisessa sairaalassa. Hänen munuaisensa eivät toimineet ja hänellä oli ilmeisesti jonkinlainen halvaus. Kaikki elintoiminnot olivat lamaantumassa ja lääkärit odottivat vain hänen kuolemaansa. Gangamma oli ollut salaa uskovainen kristitty. Ennen joutumistaan koomaan hän oli pyytänyt ystäväänsä Padmaa tulemaan rukoilemaan puolestaan.

Padma oli köyhä leski ja matka kesti pitkään. Kun hän viimein saapui sairaalaan, hänelle ilmoitettiin, että Gangamma on jo kuollut, häntä ei enää voi tavata. Gangamman ruumista oltiin jo valmistelemassa hautaamista varten. Gangamman ystävä pyysi pyytämällä lupaa rukoilla vielä hetken ystävänsä puolesta. Hän koki hengessään, että hän ei voinut poistua sairaalasta täyttämättä tehtäväänsä.

Lopulta lupa annettiin ja hän rukoili lääkärin ja hoitajien odottaessa kärsimättöminä vieressä. Yhtäkkiä Gangamma heräsi henkiin. Huoneeseen tuli hirveä kaaos. Gangamma nousi ylös täysin toipuneena ja uusissa voimissa. Hänet todettiin terveeksi ja lähetettiin pois sairaalasta seuraavana päivänä.

Mihin tämä ihme perustui? Se perustui herrauteen. Herra käski Padmaa rukoilemaan, vaikka edessä oli vainaja, ja Herra teki ihmeen kuten 2000 vuotta sitten. Tämä tapahtui joulukuun kolmantena päivänä vuonna 2014 Vijayawadan kaupungissa Intiassa. Sairaala on nimeltään Pinnamaneni Medical Research Foundation. Nainen, joka rukoili Gangamman puolesta, on nimeltään Padma. Hän kuuluu One Way Missionin työntekijätiimiin Intiassa.

 

Tapani Suonto

- - -

Missä herraus on suuri, siellä rauha on loppumaton. 

ETUSIVU